i SKELLEFTEÅ DJURKLINIKEN TANDVÅRD

Undersökning av tandstatus

Det är ofta svårt att på ett bra sätt undersöka munhåla och tänder hos hund och katt om djuret är vaket, därför kan man ibland sedera djuret. En ordentlig undersökning av tändernas och tandköttets tillstånd måste ibland kombineras med en röntgenundersökning.

Munsanering

Det innebär att vi rengör tänderna med ultraljud från tandsten samt putsar tänderna efteråt. Lösa tänder tas bort. Om saneringen är genomgripande ligger katten eller hunden sövd med andningstub i luftstrupen för att förhindra att något av det lossade materialet hamnar i lungorna. Speciella tuggben för tandhygien finns och kan vara bra men räcker sällan för att helt säkerställa god munhygien. Torrfoder ger också en viss mekanisk rengöring av tänderna jämfört med våtfoder.
i SKELLEFTEÅ DJURKLINIKEN +46910-560 04 reception@gbdjurklinik.se ÖPPETTIDER Måndag-Fredag 8.00 -16.30 Lunchstängt 11.00 -12.00  TELEFONTIDER  Vardagar 08.30 -10.00 samt 14.30 - 15.30
Saliv, matrester, protein och bakterier bildar tillsammans plack som stannar kvar på tänderna och förvärras omden inte tas bort. Så småningomf örvandlas plack till tandsten, en hård gulaktig beläggning som samlas vid tandköttet Tandsten och tandlossning kan effektivt förebyggas genom regelbunden tandborstning.
i SKELLEFTEÅ DJURKLINIKEN
DJURKLINIKEN      i Skellefteå
Undersökning av tandstatus Det är ofta svårt att på ett bra sätt undersöka munhåla och tänder hos hund och katt om djuret är vaket, därför kan man ibland sedera djuret. En ordentlig undersökning av tändernas och tandköttets tillstånd måste ibland kombineras med en röntgenundersökning. Munsanering Det innebär att vi rengör tänderna med ultraljud från tandsten samt putsar tänderna efteråt. Lösa tänder tas bort. Om saneringen är genomgripan- de ligger katten eller hunden sövd med andnings- tub i luftstrupen för att förhindra att något av det lossade materialet hamnar i lungorna. Speciella tuggben för tandhygien finns och kan vara bra men räcker sällan för att helt säkerställa god munhygien. Torrfoder ger också en viss mekanisk rengöring av tänderna jämfört med våtfoder.
TANDVÅRD
Saliv, matrester, protein och bakterier bildar tillsammans plack som stannar kvar på tänderna och förvärras omden inte tas bort. Så småningom förvandlas plack till tandsten, en hård gulaktig beläggning som samlas vid tandköttet. Tandsten och tandlossning kan effektivt förebyggas genom regelbunden tandborstning.