DEN SISTA STUNDEN
Om Du som djurägare känner Dig osäker, kan Du boka in ett besök hos någon av våra veterinärer, där djurets hälsa undersöks och ni sedan tar beslutet tillsammans. Vi som arbetar här förstår Dig som ingen annan, eftersom vi själva har varit i samma situation flera gånger. En tanke vi kan trösta oss med i denna svåra stund är att vi här - till skillnad från när det gäller oss människor - har möjlighet att ge naturen lite hjälp och därmed påskynda ett slut fyllt av onödigt lidande för våra vänner. På så vis kan våra kära familjemedlemmar få sluta sina dagar medan de fortfarande lever ett värdigt liv. Minns att när den värsta sorgen lagt sig, så har just Din "världens finaste hund" eller "världens finaste katt" eller vilket djur det än gäller lämnat efter sig en massa minnen, som Du alltid kan tänka tillbaka på med glädje.
DEN SISTA VILAN Om Du väljer att lämna djuret hos oss finns olika alternativ. Du kan låta kremera Ditt djur. Vi samarbetar med Concremo AB som erbjuder antingen allmän eller enskild kremering. Vid allmän kremering kremeras flera djur samtidigt och askan sprids i ett vackert skogsparti. Efter enskild kremering får Du askan tillbaka i en fin träurna eller en speciell pappkartong. Du kan också låta Djurvilan ta hand om kroppen. “Djurvilan" är en begravningsplats för sällskapsdjur i Ragvaldsträsk. Här kan Du lägga Ditt djur till vila i en naturskön och rofylld miljö. Här får Ditt djur en grav, som Du kan gå till för att få sörja och minnas Din vän, kanske lägga dit en blomma eller tända ett ljus, precis som vi gör när vi förlorat en närstående människa. Du kan välja mellan flera olika alternativ med antingen gemensam eller enskild grav. Du väljer själv om Du vill vara med vid gravsättningen. Du kan också väljaom Du vill ha kista, minnessten, blommor, gravlykta mm. För Dig som valt att kremera Ditt djur kan “Djurvilan” erbjuda en asklund, där Du själv kan sprida ut askan.
i SKELLEFTEÅ DJURKLINIKEN SKELLEFTEÅ Gertrud Burman
Det spelar ingen roll hur många gånger vi är med om det svåra beslutet att ta farväl av en kär vän, det är lika svårt varje gång. För att göra stunden så minnesvärd och fin som möjligt lyssnar vi noga till Dina önskemål och behov.
DJURKLINIKEN i Skellefteå
Gertrud Burman      Skellefteå
DEN SISTA STUNDEN
Det spelar ingen roll hur många gånger vi är med om det svåra beslutet att ta farväl av en kär vän, det är lika svårt varje gång. Om Du som djurägare känner Dig osäker, kan Du boka in ett besök hos någon av våra veterinärer, där djurets hälsa undersöks och ni sedan tar beslutet tillsammans. Vi som arbetar här förstår Dig som ingen annan, eftersom vi själva har varit i samma situation flera gånger. För att göra stunden så minnesvärd och fin som möjligt lyssnar vi noga till Dina önskemål och behov. En tanke vi kan trösta oss med i denna svåra stund är att vi här - till skillnad från när det gäller oss människor - har möjlighet att ge naturen lite hjälp och därmed påskynda ett slut fyllt av onödigt lidande för våra vänner. På så vis kan våra kära familjemed- lemmar få sluta sina dagar medan de fortfarande lever ett värdigt liv. Minns att när den värsta sorgen lagt sig, så har just Din "världens finaste hund" eller "världens finaste katt" eller vilket djur det än gäller lämnat efter sig en massa minnen, som Du alltid kan tänka tillbaka på med glädje.
DEN SISTA VILAN Om Du väljer att lämna djuret hos oss finns olika alternativ. Du kan låta kremera Ditt djur. Vi samarbetar med Concremo AB som erbjuder antingen allmän eller enskild kremering. Vid allmän kremering kremeras flera djur samtidigt och askan sprids i ett vackert skogsparti. Efter enskild kremering får Du askan tillbaka i en fin träurna eller en speciell papp- kartong. Du kan också låta Djurvilan ta hand om kroppen. “Djurvilan" är en begravningsplats för sällskaps- djur i Ragvaldsträsk. Här kan Du lägga Ditt djur till vila i en naturskön och rofylld miljö. Här får Ditt djur en grav, som Du kan gå till för att få sörja och minnas Din vän, kanske lägga dit en blomma eller tända ett ljus, precis som vi gör när vi förlorat en närstående människa. Du kan välja mellan flera olika alternativ med antingen gemensam eller enskild grav. Du väljer själv om Du vill vara med vid gravsättningen. Du kan också välja om Du vill ha kista, minnessten, blommor, gravlykta mm. För Dig som valt att kremera Ditt djur kan “Djurvilan” erbjuda en asklund, där Du själv kan sprida ut askan.