HUNDGYM
I dag behöver våra djur rehabilitering och rätt utformad träning efter i stort sett alla operationer som utförs i led, ligament eller vid muskelskador. Vi erbjuder er både professionell rehabilitering och friskvård i vårt moderna rehab- och friskvårdcenter. Vi har watertreadmill, thermografikamera, laserbehandling, löpband, vibroplatta, djupvågsapparatur mm. Rehabilitering efter konvalescens görs i samråd med veterinär.
Water treadmill - vattenbaserad löpbands- träning I en water treadmill tränar hunden/katten upp sin muskulatur och kondition på ett löpband i vatten. Det är en skonsam och effektiv träning. Rörelse i vatten ger minimal belastning på lederna. Samtidigt ger vattnets motstånd en avsevärt ökad träningseffekt.
Användningsområden: Preoperativ konditionering Postoperativ rehabilitering Vid skador och sjukdomar i muskler, ligament och skelett Rörlighetsträning för hundar/katter med artros eller andra ledproblem Träning för överviktiga hundar/katter Uthållighets- och styrketräning för tjänste- och tävlingshundar Motion och styrketräning för alla sorters hundar/katter.
Balansboll Balansbollen utvecklar koordination och balans och stärker muskler som är svåra att komma åt på annat sätt. En bra koordination och balans måste finnas för optimala rörelser, så träning med balansboll är lämplig för aktiva inom hundsport, hundutställningar m.m.
Löpbandsträning Löpbandet ger en mångsidig träning som gynnar hela hundens fysik. Träningen är bra för alla hundar familjehundar, tävlingshundar eller hundar som ska rehabiliteras. Löpbandet tränar olika muskelgrupper då lutningen kan anpassas. Löpbandsträning är bra för kondition och muskelmassa, mental aktivering , ledproblem, över- och undervikt mm. Löpband är ett utmärkt hjälpmedel för att studera rörelsemönster på hund. Löpbandsträning kan användas som komplement till den vanliga promenaden när minus- graderna är för många eller sommarvärmen är som värst.
Vibrationsplatta Vibrationsplattan har väldigt bra effekt på många olika typer av skador och problem och ger stor variation av friskvårds- och rehabiliteringsmöjligheter. Vibrationsträning stärker hundens stabiliserande och lednära muskulatur. Vibrationsplattan är ypperlig som smärtlindring och för påskyndande av läkning vid artros, senskador, icke akuta diskbråck mm. Vibrationsplattan ger avspänning och ökad återhämtningsförmåga efter hårdare träning eller tävling. Vibrationsplattan kan också användas för att styrketräna hunden, både den friska och den på rehabilitering.
REHABILITERING & FRISKVÅRD i SKELLEFTEÅ DJURKLINIKEN SKELLEFTEÅ Gertrud Burman

BOKA FRISKVÅRDSTRÄNING reception@gbdjurklinik.se

HUNDGYM Hunden fyller en viktig funktion för oss människor idag, både som livskamrat och som tävlingspartner. Behovet av att kunna fysträna sin hund under hela året har ökat då hundägare ser tydliga vinster i att ha en hund som är väl förberedd fysiskt och mentalt för att klara av olika hundidrotter och jaktsäsonger på bästa sätt utan att bli skadade. Vi erbjuder friska hundar träna i vårt hundgym tillsammans med sin husse eller matte. Ni tar körkort på maskinerna i vårt gym och sedan är ni berättigade till att träna själva med er hund i gymmet. Behöver ni hjälp med periodisering av träning och träningsprogram kan vi hjälpa till med att skapa ett individuellt upplägg för er hund med tanke på vad ni gör med hunden och vad den bör kunna prestera utifrån den målsättning ni vill uppnå.
PÅ VÅR REHABAVDELNING FINNS:
DJURKLINIKEN i Skellefteå
Gertrud Burman      Skellefteå
HUNDGYM

REHABILITERING & FRISKVÅRD

I dag behöver våra djur rehabilitering och rätt ut- formad träning efter i stort sett alla operationer som utförs i led, ligament eller vid muskelskador. Vi erbjuder er både professionell rehabilitering och friskvård i vårt moderna rehab- och friskvårdscenter. Vi har watertreadmill, thermografikamera, laser- behandling (klass 4 -lasrar av märke Companion och Optilaser), löpband, vibroplatta, djupvågs- apparatur mm. Rehabilitering efter konvalescens görs i samråd med veterinär. HUNDGYM Hunden fyller en viktig funktion för oss människor idag, både som livskamrat och som tävlings- partner. Behovet av att kunna fysträna sin hund under hela året har ökat då hundägare ser tydliga vinster i att ha en hund som är väl förberedd fysiskt och mentalt för att klara av olika hund- idrotter och jaktsäsonger på bästa sätt utan att bli skadade. Vi erbjuder friska hundar träna i vårt hundgym tillsammans med sin husse eller matte. Ni tar körkort på maskinerna i vårt gym och sedan är ni berättigade till att träna själva med er hund i gymmet. Behöver ni hjälp med periodisering av träning och träningsprogram kan vi hjälpa till med att skapa ett individuellt upplägg för er hund med tanke på vad ni gör med hunden och vad den bör kunna prestera utifrån den målsättning ni vill uppnå.
Water treadmill - vattenbaserad löpbandsträning I en water treadmill tränar hunden/katten upp sin muskulatur och kondition på ett löpband i vatten. Det är en skonsam och effektiv träning. Rörelse i vatten ger minimal belastning på lederna. Samtidigt ger vattnets motstånd en avsevärt ökad träningseffekt.
Användningsområden: Preoperativ konditionering Postoperativ rehabilitering Vid skador och sjukdomar i muskler, ligament och skelett Rörlighetsträning för hundar/katter med artros eller andra ledproblem Träning för överviktiga hundar/katter Uthållighets- och styrketräning för tjänste- och tävlingshundar Motion och styrketräning för alla sorters hundar/katter.
Löpbandsträning Löpbandet ger en mångsidig träning som gynnar hela hundens fysik. Träningen är bra för alla hundar familjehundar, tävlingshundar eller hundar som ska rehabiliteras. Löpbandet tränar olika muskelgrupper då lutningen kan anpassas. Löpbandsträning är bra för kondition och muskelmassa, mental aktivering ,ledproblem, över- och undervikt mm. Löpband är även ett utmärkt hjälpmedel för att studera rörelsemönster på hund. Löpbandsträning kan användas som komplement till den vanliga promenaden när minusgraderna är för många eller sommarvärmen är som värst.
Vibrationsplatta Vibrationsplattan har väldigt bra effekt på många olika typer av skador och problem och ger stor variation av friskvårds- och rehabiliterings- möjligheter. Vibrationsträning stärker hundens stabiliserande och lednära muskulatur. Vibrationsplattan är ypperlig som smärt- lindring och för på- skyndande av läkning vid artros, senskador, icke akuta diskbråck mm. Vibrationsplattan ger avspänning och ökad återhämtningsförmåga efter hårdare träning eller tävling. Vibrationsplattan kan också användas för att styrketräna hunden, både den friska och den på rehabilitering.
Balansboll Balansbollen utvecklar koordination och balans och stärker muskler som är svåra att komma åt på annat sätt. En bra koordination och balans måste finnas för optimala rörelser, så träning med balansboll är lämplig för aktiva inom hundsport, hundutställningar m.m.

BOKA FRISKVÅRDSTRÄNING

reception@gbdjurklinik.se

PÅ VÅR REHABAVDELNING FINNS: