LÄR KÄNNA DITT DJUR Om du vet hur Ditt djur känns när det är friskt, kommer Du snabbt att märka, om något förändras. i SKELLEFTEÅ DJURKLINIKEN SKELLEFTEÅ Gertrud Burman
Känn regelbundet igenom Ditt djur Kläm då och då igenom Ditt djur för att upptäcka eventuella knölar. Titta igenom pälsen för att kolla om djuret har ohyra eller hudinfektioner. Detta är speciellt viktigt om djuret kliar sig. Titta djuret i munnen för att upptäcka tandsten och tandköttsinfektioner. Om djuret haltar kan Du försiktigt klämma på det onda benet för att definiera var det gör ont och känna om det är svullet osv. Skriv upp när tiken löper så att Du kan upptäcka eventuella förändringar i löpmönstret. Var uppmärksam på om djuret plötsligt börja dricka och kissa mer än vanligt.
En frisk hund eller katt har normalt en temperatur på 38-39 C. Kolla Ditt djurs temp några dagar i följd för att veta vilken normaltemp Ditt djur har. normalt en hjärtfrekvens på 80-120. Pulsen kan kännas på insidan på låret, ganska högt upp. normalt en andningsfrekvens på10-30 andetag per minut. Det lägre talet gäller djur i vila. rosa slemhinnor. Lyft på djurets läpp för att kolla. klara ögon. Om djuret kniper ihop ögat och det rinner gulaktigt sekret från det bör Du uppsöka veterinär. rena öron som luktar friskt och inte är geggiga eller smutsiga. Rengör försiktigt öronen med lite fuktad bomull.
DJURKLINIKEN i Skellefteå
Gertrud Burman      Skellefteå
LÄR KÄNNA DITT DJUR
Om du vet hur Ditt djur känns när det är friskt, kommer Du snabbt att märka, om något förändras.
Känn regelbundet igenom Ditt djur Kläm då och då igenom Ditt djur för att upptäcka eventuella knölar. Titta igenom pälsen för att kolla om djuret har ohyra eller hudinfektioner. Detta är speciellt viktigt om djuret kliar sig. Titta djuret i munnen för att upptäcka tand- sten och tandköttsinfektioner. Om djuret haltar kan Du försiktigt klämma på det onda benet för att definiera var det gör ont och känna om det är svullet osv. Skriv upp när tiken löper så att Du kan upptäcka eventuella förändringar i löp- mönstret. Var uppmärksam på om djuret plötsligt börja dricka och kissa mer än vanligt.
En frisk hund eller katt har normalt en temperatur på 38-39 C. Kolla Ditt djurs temp några dagar i följd för att veta vilken normaltemp Ditt djur har. normalt en hjärtfrekvens på 80-120. Pulsen kan kännas på insidan på låret, ganska högt upp. normalt en andningsfrekvens på10-30 ande- tag per minut. Det lägre talet gäller djur i vila. rosa slemhinnor. Lyft på djurets läpp för att kolla. klara ögon. Om djuret kniper ihop ögat och det rinner gulaktigt sekret från det bör Du uppsöka veterinär. rena öron som luktar friskt och inte är geggiga eller smutsiga. Rengör försiktigt öronen med lite fuktad bomull.