Lämna inte din hund i bilen en varm sommardag!

Det behövs inte så höga temperaturer ute för att det ska bli varmt i en parkerad bil. När värmen stiger blir bilen lätt en dödsfälla. Snabbare än många tror höjs temperaturen i bilen, oavsett om den står i sol eller skugga. Det hjälper föga att dra ner en eller flera rutor. När luften står stilla och värmen stiger över 25 grader hjälper inte ens en öppen baklucka som ventilation för en flåsande hund. Luftcirkulationen blir ändå otillräcklig och temperaturen alldeles för hög. Hunden kan då komma i chock och dö om den inte omedelbart kommer under veterinärvård.
TÄNK PÅ DET HÄR! Att man inte ska lämna sitt husdjur i bilen på sommaren har nog de flesta hört, men man ska inte heller lämna sin fyrbenta vän i bilen på vintern. Hunden eller katten kan bli nedkyld och det kan få förödande konsekvenser.
Katter kan också få värmeslag! Katter tål värme bättre än hundar, men även katter kan drabbas av värmeslag och bör inte heller lämnas i varma bilar. Kontakta alltid veterinär om din katt drabbats av värmeslag.
ANVÄND TRANSPORTBUR!
i SKELLEFTEÅ DJURKLINIKEN SKELLEFTEÅ Gertrud Burman DJUR I BIL
DJURKLINIKEN i Skellefteå
Gertrud Burman      Skellefteå
DJUR I BIL

Lämna inte din hund i bilen

en varm sommardag!

Det behövs inte så höga temperaturer ute för att det ska bli varmt i en parkerad bil. När värmen stiger blir bilen lätt en dödsfälla. Snabbare än många tror höjs temperaturen i bilen, oavsett om den står i sol eller skugga. Det hjälper föga att dra ner en eller flera rutor. När luften står stilla och värmen stiger över 25 grader hjälper inte ens en öppen baklucka som ventilation för en flåsande hund. Luftcirkulationen blir ändå otillräcklig och temperaturen alldeles för hög. Hunden kan få värmeslag och komma i chock och dö om den inte omedelbart kommer under veterinärvård.
Katter tål värme bättre än hundar, men även katter kan drabbas av värmeslag och bör inte heller lämnas i varma bilar. Kontakta alltid veterinär om din hund eller katt drabbats av värmeslag.
Att man inte ska lämna sitt husdjur i bilen på sommaren har nog de flesta hört, men man ska inte heller lämna sin fyrbenta vän i bilen på vintern. Hunden eller katten kan bli nedkyld och det kan få förödande konsekvenser.
ANVÄND TRANSPORTBUR!